Nudging för hållbart resande – on demand

I höst släpper Nudgd Academy den populära webbkursen Nudging för hållbart resande on demand – så du kan gå kursen när det passar dig!
Tillhör du de som har använt traditionella metoder för att ändra människors beteenden utan att nå fram som du önskat, då är den här mycket populära kursen om hållbart resande något för dig! Med hjälp av nudging gör vi det hållbara valet till det självklara valet oavsett om det gäller hur vi får fler att ta cykel, kollektivtrafik eller samåka till och från arbetsplatsen.
I vår onlinekurs, som består av fyra delar, får du lära dig både teori och praktik för att driva framgångsrika projekt som får fler att resa hållbart.
Kursen arrangeras av Nudging Sweden i samarbete med Nudgd Academy. Nudgd är experter inom hållbarhet, beteendevetenskap och nudging, och arbetar med flera projekt inom mobility management. Kursen är en bra start för er som vill applicera beteendeförändrande metoder och verktyg i er verksamhet. Vi tar död på myten om att hållbara val är mer kostsamma. Vi visar också hur ni får mätbara resultat och valuta för hållbarhetsarbetet – för både ekonomi, människor och miljö.
Kursen ger er konkreta verktyg för hur du kan använda nudging och beteendevetenskapliga insikter i er verksamhet och få fler att resa hållbart.
Sagt om kursen:
“Hållbart resande-kursen gav mig många nya kunskaper och insikter, och visade också många bra exempel som jag kommer ha användning av i mitt arbete “
“Bra och intressant, bra exempel som satte igång tankeverksamheten. Bra med arbetsprocessen för att se hur man jobbar konkret och att det var inriktat bara på det aktuella temat. Bra presentation, bra exempel som inte bara var sånt vi sett förut.”
”En mycket intressant kurs som berör många områden inom hållbart resande. En smakfull blandning av teori och exempel på beteendepåverkande aktiviteter runt om i Sverige. Presentationsmaterialet var lätt att ta till sig, utbildningsplattformen fungerade mycket bra och utbildningsledaren var kunnig och pedagogisk. Vi är mycket nöjda med kursen!”
Del 1 – Till och från arbetsplatsen
Första tillfället handlar om hur vi får fler att välja cykel, kollektivtrafik eller samåkning till och från jobbet. Att ta bilen är den bekväma lösningen, men hur kan vi göra det lika bekvämt med mer hållbara alternativ?
Del 2 – Resor i arbetet
Hur får vi anställda att ta tåg istället för flyg? Hur kan vi främja samåkning och bilpool istället för egen bil? Hur får vi fler att ta cykeln mellan möten? Det kommer du att få svar på under kursens andra tillfälle.
Del 3 – Trafiksäkerhet och stadsmiljö
Hur kan vi designa nudgar för att våra städer, vägar, hållplatser och resecentrum ska kunna främja hållbara och trafiksäkra beteenden?
Del 4 – Så kommer du igång med nudging för hållbart resande
Under det sista tillfället får du lära dig att gå från teori till praktik. Du får konkreta tips för att driva nudgingprojekt och introducera nudgar som ger mätbara resultat och return on investment i verksamheten.
Tid: 4 tillfällen á 1 timme samt övningar
När: Kursen kommer att finnas tillgänglig inom kort och du kan då gå den när du vill
Plats: Online via utbildningsplattformen Teachable
Språk: Svenska
Förkunskaper: Motsvarande att ha varit på en tidigare föreläsning om nudging eller gått grundkursen “Nudging i Praktiken” rekommenderas. Denna webbkurs om hållbart resande fokuserar på best practise (alltså den bästa, beprövade metoden) och inspirerande exempel.
Pris: 2900 kr exkl. moms.
Medlemmar i Nudging Sweden har alltid 20% rabatt på våra kurser, och betalar därmed 2320 kr exkl. moms.
Anmäl ditt intresse till [email protected] så blir du den första att veta när kursen finns online.

Datum

okt 15 2020 - dec 31 2020
Expired!

Lokal tid

  • Tidszon: America/New_York
  • Datum: okt 15 2020 - dec 31 2020

Kostnad

2 900 kr

Platser

Online / Digitalt
Nudgd, Frigångsgatan 4, 413 01 Göteborg, Sweden

Arrangör

Nudgd Academy

Anmäl dig till nyhetsbrev

Bli först med att få de senaste uppdateringarna och exklusivt innehåll om nudging direkt till din inkorg.
SUBSCRIBE
close-link