Vi välkomnar vår nya Projektledare och medlemsansvarig, Anna

Katharina Paoli BrunatNudgd

Anna Strannegård
Projektledare och medlemsansvarig, Nudgd

Hej Anna, välkommen till vårt team!

Tack så mycket, det är riktigt kul att vara på plats!

Vilka trender inom hållbarhet tycker du är mest spännande just nu?

Greta är helt klart någon jag inspireras av just nu. Hon låter oss bestämt veta att det bara finns en väg framåt samtidigt som hon visar att det går att ändra beteende bara en vill och till exempel resa med båt istället för att flyga. 

Vad var det som gjorde att du blev intresserad av nudging och beteendevetenskap från första början?

Redan innan nudging blivit känt som begrepp i Sverige började jag intressera mig för hur vi med humor och kreativitet kan knuffa människor i rätt riktning. Det ska inte behöva kännas jobbigt eller svårt att göra hållbara val i sin vardag och nudging det perfekta verktyget för att underlätta och skapa glädje i just sådana valsituationer. 

Vad vill du bidra med till organisationen?

Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av att jobba i stora samarbetsprojekt över olika sektorer. Gör vi saker tillsammans kan vi nå längre. Sedan tror jag att mitt intresse för avfallsfrågor och innovationsprocesser kan komma till nytta också. 

Vilken är din favoritnudge?

Min första nudge som jag snubblade över var Världens djupaste soptunna, framtagen av The Fun Theory, där en soptunna gör ett ljud varje gång någon slänger sopor i den. Den spelar på människors nyfikenhet och skapar en roligare vardag. Att jag dessutom är lite av en avfallsnörd gör att den trillar in på min favoritlista.

Här hittar du teamet på Nudgd och hur du kan kontakta Anna >>

Share this Post