Vår nya Marketing Manager – välkommen Muris!

Natalie Kamra-KregertNudgd

Muris Begovic
Marketing Manager, Nudgd

Hej Muris, välkommen till vårt team!

Tjena! Stort tack, känns riktigt bra att vara en del av teamet!

Varför tycker du att det är intressant att jobba med hållbarhet?

Att arbeta med hållbarhet ger en känsla av mening och syfte eftersom man kan bidra till att göra världen till en bättre plats. Jag brinner särskilt för kombinationen mellan hållbarhet och företagande. Att arbeta med hållbarhet i affärssammanhang innebär ofta att man måste tänka kreativt för att hitta lösningar på komplexa problem.

Vad var det som gjorde att du blev intresserad av nudging och beteendevetenskap från första början?

Jag har på senare tid arbetat med marknadsföring i olika former, genom vilka jag upptäckte nudging. Jag insåg att nudging och beteendevetenskap kunde tillämpas i mitt arbete för att bland annat öka effektiviteten i kampanjer, öka kundlojaliteten och konverteringsgraden. Dessutom fick jag lära mig att begreppet kan användas till att göra något gott i samhället genom att främja hållbart beteende.

Vad kan du bidra med till organisationen?

Jag tror att jag kan tillföra organisationen en bred kunskap inom marknadsföring och kommersialisering, som kan hjälpa företaget att nå sina affärsmål. Utöver detta har jag också en akademisk bakgrund inom hållbart företagande i form av en masterexamen, vilket kan vara värdefullt för en övergripande förståelse för hållbarhet i affärssammanhang. Mitt intresse för entreprenörskap och innovativa lösningar gör att jag kan bidra med ett öga för nya möjligheter som kan hjälpa organisationen att växa och utvecklas på nya områden.

Vilken är din favoritnudge och varför?

Min favoritnudge är att använda sig av en accountability partner för kortsiktiga mål. Det går ut på att man skriver ner sina kortsiktiga mål och delar dem med någon man litar på, som en vän eller familjemedlem. Att göra sina mål synliga och kännbara för andra kan öka motivationen att uppnå dem och skapa en känsla av ansvarighet.

Vad gör du när du inte jobbar?

För avslappning gillar jag att spela gitarr, vilket jag gjort sedan barnsben. Ytterligare något som har följt mig sedan barnsben är intresset för att vara ute i naturen och framförallt flugfiska. På senare tid har jag även utvecklat ett stort intresse för en annan hobby ute i naturen: surfing!

Share this Post