Exempel på nudging för en energieffektiv vardag

Katharina Paoli BrunatDigitala tjänster & projekt, Nudgd

Hur nudgar vi hyresgäster att spara el och vatten, resa på ett mer hållbart sätt eller underlätta återvinning? Om du arbetar med fastigheter eller sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening kan vårt nya projekt hjälpa dig med konkreta nudgar för en mer energieffektiv vardag. Tillsammans med Energikontor Mälardalen, Högskolan i Gävle och HSB Norra Storstockholm utvecklar vi en databas med goda exempel på nudging för en energieffektiv vardag.

“Databasen kommer på ett konkret sätt kunna hjälpa både fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag att hitta rätt nudge för varje tillfälle” säger Katharina Paoli Brunat, VD för Nudgd.

Vi är stolta att meddela att vi fått stöd av Energimyndigheten på 1,2 miljoner kronor under två år för att förverkliga projektet.

“Behovet av goda exempel är stort inom nudgingområdet, och att den databas som projektet ska ta fram är av högt värde för organisationer som vill använda nudging för att ändra beteenden.” skriver Energimyndigheten i sitt finansieringsbeslut.

Vill du veta mer? Skicka ett mail till [email protected].

Share this Post