Smart Nudges Mobility
Image

Smart Nudges

Smart Nudges är en digital plattform som främjar nya beteenden inom områden som återvinning, mobilitet, mat, konsumtion och energi. Genom att kombinera personliga nudges med insikter från beteendevetenskap gör plattformen det enkelt att välja och implementera hållbara lösningar för din verksamhet.

Boka intromöte
Göteborgs stad : LogoMölndals stad : LogoGoCo Health Innovation City: LogoSundbyberg stad : LogoUppsala kommun : LogoJönköpings kommun: Logo

Områden där Smart Nudges kan appliceras

Vår plattform bidrar till hållbara beteendeförändringar inom flera viktiga områden

Image

Mobilitet


Anställda, kunder, invånare, medborgare och besökare uppmuntras att välja cykel, gång, kollektivtrafik eller samåkning framför bilen, vilket minskar utsläppen av växthusgaser.

Image

Återvinning


Genom att förbättra återvinningen och avfallet bland hyresgäster, anställda och besökare förbättras renheten i fraktionerna, men det minskar också renhållningskostnaderna runt återvinningsstationerna.

Image

Energi


Energibolagen använder Smart Nudges för att uppmuntra sina kunder att minska sitt koldioxidavtryck genom att minska den totala energiförbrukningen och minska trycket på energinätet under rusningstid.

Image

Mat


Genom att framhäva lokalodlade och klimatvänliga alternativ görs det lättare att välja hållbart. Att minska matsvinn och stödja återanvändning av förpackningar gynnar både planeten och ekonomin.

Image

Vatten


Vattenbolag kan använda Smart Nudges för att uppmuntra hushåll att minska vattenanvändningen genom smarta vanor som att stänga av kranen vid tandborstning och duscha kortare. Detta minskar belastningen på vattenresurserna och reningsverken.

Kan integreras med

Image

Smart användning av el är avgörande för att nå våra klimatmål. Tjänsten nådde på ett effektivt sätt och med gott resultat flertalet hushåll i kommunen. Vi är väldigt nöjda och kommer utforska fler sätt att utnyttja Nudgd ́s plattform för att främja hållbara beteenden.

– Ragnar Lindén, Hållbarhetsutvecklare på Strängnäs kommun

I Helsingborg försöker vi ständigt utveckla våra metoder för att hjälpa fler att upptäcka fördelarna med aktiva resor. Skolbarn är en särskilt viktig grupp eftersom deras kroppar har ett så stort behov av rörelse. Det var väldigt spännande och lärorikt att testa något nytt tillsammans med Nudgd som har mycket kompetens inom digital nudging.

- Emma Kangas Projektledare miljöförvaltningen, Helsingborgs stad

Att utforska och lyfta gotlänningarnas resvanor tillsammans med Nudgd är jätteintressant. I den klimat- och energiomställning som vi behöver göra spelar våra val och beteenden en nyckelroll

– Emelie Waktel, Trafikplanerare på Region Gotland.

Resultat

Användarna av Smart Nudges

2022 bidrog Smart Nudges Mobility till att minska bilanvändningen på Gotland med 14% - målet var 10%! Mer än 30% av användarna uppgav att Smart Nudges Mobility bidrog till deras val av transportmedel.

I ett pilotprojekt med Helsingborgs stad gav Smart Nudges lovande resultat för hållbara skolresor.
2 400 vårdnadshavare och skolpersonal från 25 skolor engagerades. 39% ändrade eller planerade ändra till mer aktiva transportmedel, vilket överträffade 30%-målet.

Med Smart Nudges Energy uppmuntrade vi 10 000 hushåll till hållbara energibeteenden. Resultaten visade att 40% vidtog hållbara åtgärder, 12% bytte till fossilfritt elavtal, 10% till timprisavtal, och 56% sparade energi.

Nyheter om nudging

Gör som över 1 000 andra! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du är nyfiken på nudging och vill ha konkreta tips och inspirerande exempel.

Ja Tack! Jag vill ha tips och inspiration!

Boka intromöte

Boka intromöte

Funderar du på om nudging kanske kan hjälpa er organisation? Då har du kommit till helt rätt ställe! Låt oss börja med ett kostnadsfritt intromöte så kan vi tillsammans kika på om detta är en metod som passar er!

 

Välj datum och tid i kalendern för att boka intromöte med en av våra nudgingexperter.