Nudging för klimatsmarta stadsdelar i Brasilien

Natalie Kamra-KregertDigitala tjänster & projekt, Nudgd, Nudging

Vi är i Curitiba, Brasilien, för vårt projekt med Climate Smart Cities Challenge! Curitiba är huvudstad i delstaten Parana i södra Brasilien och har cirka 3 miljoner invånare. Vårt samarbete med staden för att främja klimatsmarta stadsdelar uppmärksammades av den brasilianska lokaltidningen CGN och även av TV stationen TVCI! Vi är glada att projektet börjar bära frukt och att det har gett en spridning som även kan inspirera fler!

Förra året vann Nudgd tävlingen Climate Smart Cities Challenge! Vinsten var en prispott på €100 000 för att hjälpa den brasilianska staden Curitiba att nå sina klimatmål. Områden som vi fokuserar på inom ramen för projektet är mobilitet, energi och avfall – några av våra favoritområden att arbeta med! Vi vann tävlingen med vår innovativa SaaS-plattform Smart Nudges, som vänligt knuffar invånarna med hjälp av beteendevetenskapliga metoder. Bakom Climate Smart Cities Challenge står UN-Habitat och Viable Cities och satsningen finansieras även av Vinnova, Energimyndigheten samt flera internationella organisationer.

Nu är projektet i full gång! Nudgds VD Katharina Paoli och Ola Rynge är på plats i Curitiba – följ deras aktiviteter live via stories på Nudgd facebook och instagram de kommande veckorna. Som vanligt arbetar vi enligt nudgingprocessen och börjar med en beteendeanalys. Under besöket kommer vi att träffa, workshoppa och intervjua både invånare, samarbetspartners och representanter från staden.
Vi ser fram emot ett fortsatt inspirerande arbete med teamet AMA – Agentes do Meio Ambiente, Ambiente Livre och Smart Green Station!

Vill du veta mer om oss eller hur vi kan hjälpa er, kontakta då vår VD på Nudgd Katharina Paoli, eller boka ett möte med oss!

Vårt samarbete med staden för att främja klimatsmarta stadsdelar uppmärksammades av TV stationen TVCI

Share this Post