Vi berättar om storskalig nudging på Mobilitet & beteende

Katharina Paoli BrunatNudgd, Nudging, Offentliga framträdanden av Nudgd

Idag och imorgon hålls den årliga konferensen Mobilitet & Beteende som är Sveriges viktigaste mötesplats för hållbar mobilitet. På grund av situationen kring coronaviruset beslutade arrangörerna Gröna Bilister att genomföra konferensen som en digital konferens. Katharina Paoli Brunat är inbjuden för att presentera Nudgds digitala tjänst Resvana och nu träffas deltagare och föreläsare över videomötesverktyget Zoom istället. 

Med ett sms från Resvana kan du lätt få reda på var närmsta cykelpump finns.

Som namnet avslöjar nudgar Resvana personer till just mer hållbara resvanor. Eftersom tjänsten är digital har den också förmågan att nå massor av människor och leverera smarta nudgar via sms vid helt rätt tillfälle. Det blir storskalig nudging som kan skapa storskalig förändring. Resvana utnyttjar nystartseffekten som uppstår när människor till exempel flyttar eller börjar ett nytt jobb. Vid sådana tillfällen är det lättare att skapa en beteendeförändring. Många vill börja resa mer klimatsmart men har svårt att ta första steget.

Resvana ger till exempel information om hur långt du når genom att cykla 20 minuter, var cykelpumpar finns eller var du hittar närmaste busshållplats. När du står där med en punka första gången du ska cykla i din nya stad kan räddningen, för både din cykel och dina nya resvanor, vara att veta att närmsta cykelpump inte är mer är 3 minuters promenad från dig. Vill du veta mer om Resavana? Kontakta oss gärna.

Mer om Resvana

Resvana är en digital plattform som använder beteendevetenskapliga insikter och nudging för hjälpa invånare till hållbara resvanor. Plattformen är utvecklad med finansiering av Energimyndigheten och drivs av Nudgd med missionen att göra hållbara val enkelt.

Share this Post